Інвестиції в нерухоме майно: правила та поради

Питання інвестування заощаджень завжди актуальне і вимагає дуже уважного розгляду. Одним з найбільш затребуваних видів інвестування протягом багатьох років залишаються вкладення в нерухомість.

Об’єкти нерухомості завжди затребувані, незважаючи на економічну обстановку в країні. Щоб інвестиції виявилися вигідними, необхідно заручитися підтримкою юристів. Юрист Львів може надати необхідну допомогу в питаннях інвестування в нерухомість.

Мета

Вкладати заощадження в покупку нерухомості можна з наступними намірами:

  1. Отримання пасивного доходу за рахунок здачі об’єкта в оренду.
  2. Заощадження накопичень. Якщо потрібно зберегти велику суму протягом тривалого часу, можна вкласти гроші в нерухомість. Вартість комерційних об’єктів з часом зростає і гроші не знеціняться через інфляцію.
  3. Можна отримати прибуток, перепродавши житло з націнкою після деяких поліпшень.

Переваги

Інвестування в нерухомість має наступні переваги:

  1. Стабільно високий попит на об’єкти житлової та комерційної нерухомості.
  2. Можливість отримання пасивного доходу. Отримувати постійний дохід з нерухомості можна практично без зусиль.
  3. Ризики при такому способі інвестування мінімальні. Нерухомість успішно продається і здається в оренду навіть за часів економічної нестабільності.
  4. Ціна нерухомості тільки зростає.
  5. Велика кількість різних варіантів отримання доходу з нерухомості: Подобова і довгострокова оренда, перепродаж, поділ на сегменти і т. д.

Варіанти інвестування

Можливі наступні варіанти інвестицій в нерухомість:

  1. Придбання житлової нерухомості – найактуальніший вид інвестування для початківців інвесторів.
  2. Придбання комерційної нерухомості-більш складний вид інвестування. Щоб підібрати відповідний об’єкт, потрібно мати досвід в подібних справах.
  3. Придбання землі-простий спосіб інвестування. Вартість ділянок набагато нижче, оформити власність на землю простіше, не доводиться платити за ремонт і комунальні послуги. Найбільш ліквідними вважаються ділянки під житлове будівництво. Землі сільгосппризначення підійдуть для довгострокового інвестування.
  4. Придбання квартири в новобудові на етапі котловану – вигідне інвестування, адже ціна квартир на початковій стадії мінімальна. Коли будинок буде побудований, вартість квартири різко збільшиться.