Кулери для води: популярні різновиди та рекомендації щодо вибору

Чиста вода для пиття, приготування їжі або напоїв потрібна не тільки в домашніх умовах, а й у офісах, установах, де потрібно забезпечити співробітників та відвідувачів. Необхідний апарат, який буде зручний та простий у використанні, дозуватиме рідину. Найкраще з цим справляється кулер для води.

Види пристроїв

Існують різні варіанти поділу на типи кулерів. За місцем розміщення є великі пристрої установки для підлоги. Такі варіанти створюються проточним типом, або можуть використовувати бутлі ємністю 19 літрів води. Настільні системи працюють із п’ятилітровими.

За варіантом завантаження суліїв виділяють:

  1. З верхнім розміщенням ємності, коли сулію відкривають, перевертають, і після установки вода йде самопливом при відкритті роздавального пристрою. Такі варіанти роблять для підлогового та настільного виконання кулерів.
  2. З нижнім розміщенням ємності, коли сулія встановлюється у звичайному варіанті, а вода подається за допомогою шланга і помпи. Такі пристрої використовуються насамперед для підлогових пристроїв.

Окремо виділяються пурифайєри. Ці пристрої одержують воду безпосередньо з водопровідної системи, вони фільтрують рідину, можуть її охолоджувати або нагрівати і видавати споживачеві. Це найскладніші та найдорожчі варіації кулерів.

За типом охолодження чи нагрівання води виділяють компресорні установки. Вони використовують принцип роботи холодильника чи кондиціонера, але охолоджують воду, але з повітря. Працюють галасливо, проте процес йде швидко. Кулери з електронними блоками, що відповідають за нагрівання або охолодження, працюють тихо, проте процес триває повільніше.

Вибір

Підбір кулера починають із визначення кількості людей, які їм користуватимуться. У невеликому офісі або будинку досить настільних пристроїв, для великих компаній, установ набувають підлогових пристроїв. Для закладів із постійним потоком людей найбільш оптимальним варіантом буде пуріфайєр.

Далі вибирається варіант завантаження ємностей. З верхнім розміщенням суліїв конструкції простіше і дешевше, але для підйому та встановлення 19 літрової ємності знадобиться фізична сила. Пристрої з нижнім завантаженням і помпою виглядають естетичніше, стильніше, вони прикрашають інтер’єр.

При виборі кулера варто врахувати його габарити та вагу, варіант, як запускається подача води, щоб уникнути надмірної витрати та розливу рідини на підлозі або стільниці. Є пристрої, які можуть газувати воду, проводити додаткове знезараження.